Ezt nézd meg!

Vidám, aranyos, vagy éppen meghökkentő videók, állatokkal a főszerepben

Hé, mi ez?

A hivatalos mozgókép ajánló részlege.

Felhívás!

Kihagytuk? Elfelejtettük? Lemaradt? Jobbat találtál?
Tippekkel, ötletekkel, javaslatokkal és persze linkekkel az eztnezdmeg [kukacka] postafiok.hu címen lehet bombázni bennünket. Szerkesszük közösen a blogot!

Megosztás & Követés
Megosztás

"Brékó brékó! Légi támogatást kérünk!"

2010 november 30, kedd

Macskabunyó megint, ezúttal két cicus méri össze erejét egy dolmányos varjakkal nehezített pályán. A madaraknak nagyobb a képük csőrük mint a bátorságuk, de azért makacsul kitartanak a háborús övezetben. Öt nap alatt másfél millió megtekintést produkált a lenti szösszenet.

Frissítés: A Discovery Newson van egy rovat, ahol az ilyen állatos vírusvideókat elemzi valami szakértő. Ezúttal a Massachusettsi Egyetemről kerestek fel egy szakembert, aki szerint valószínűleg a közelben volt a két madár fészke, azt próbálták ilyen vehemensen védeni. Külhoni nyelvet beszélőknek itt a videó. »
Egymás hegyén-hátán

2010 november 30, kedd

Állati torony, fényképező turistákkal

Hozzávalók:

egy nyugodt kutya

egy flegma macska

egy unott patkány

A hozzávalókat természetes fény hozzáadása mellett egymásra helyezzük, majd az utcán, egy jól látható helyen leülünk és várjuk a turistákat.
Kutya-macska bunyó a párnákért

2010 november 29, hétfő

A videón szereplő kutya és macska vélhetően régi jó barátok, de a szimpátia nem nyomja el a küzdőszellemet. Harc a paplanért - avagy az ágyban csak egy maradhat.
A macskák is betaníthatók

2010 november 26, péntek

A macskák nem arról híresek, hogy különösebben izgatná őket, mit is várnak el tőlük a kétlábúak, de mint látható, azért alkalomadtán megfelelő türelemmel és elegendő mennyiségű jutalomfalattal ők is megtaníthatók kunsztokra.
Fotózz, ha tudsz!

2010 november 25, csütörtök

Ma már nem kell a tábortűz köré gyűlve ijesztő/hihetetlen meséket hallgatnunk, hogy a világ túlfelén élő állatokat ismerjünk meg. Nap mint nap látunk a televízióban, az interneten és magazinokban remekbeszabott, tökéletes fotókat a legegzotikusabb teremtményekről is. Na de hogy készülnek ezek a felvételek. Az alábbi videóból annyi kiderül, hogy nem mindig megy ez könnyen...

Lábjegyzet: a NatGeós srácoknak külön pirospont jár a zeneválasztásért. Jíháááá!
Patkány vs Macskák

2010 november 24, szerda

A patkány előbb mintha támadólag lépne fel a jelentős túlerőben lévő, de kissé eltunyult macskákkal szemben, viszont a végén helyreáll a dolgok rendje és eloldalog. Lassan egy éve fent van a videó, de az elmúlt órákban elkezdett vírusszerűen terjedni a neten. (Felhívnám a figyelmet a patkány pattogós technikájára.)
Új csőrt kapott a pingvin

2010 november 23, kedd

Gyakorlatilag újjá kellett építeni egy pingvin csőrének felső káváját, miután feltehetően egy hajó propellere széttörte. Az öt hónapos állatkát Rio de Janeiro mellett találták a tengerparton és mivel a törött csőrével bizonyára az éhhalál várt volna rá, mesterségesen "kitoldották" a sérülését. A pótlással minden bizonnyal tud majd táplálkozni.

A videó angol nyelvű, de azt hiszem érdemes így is végignézni.

Nem ez az első csőrpótló beavatkozás amúgy, érdemes elolvasni Cirano, a rétisas történetét is. »
Fogd az epret és fuss!

2010 november 23, kedd

Teknősök viszonylag sűrűn szerepelnek itt, köszönhetően kissé esetlen mozgásuknak és a kapkodást következetesen mellőző stílusuknak. A mai alany földiepret zsákmányolt, azzak teperve igyekszik megdönteni a páncélhátú cukiság világrekordját.
A döbbenet 2.

2010 november 22, hétfő

Újabb gyöngyszemmel bővült a múltkor már említett dramatic look őrület. A drámai pillanatot ezúttal egy sas szolgáltatja. Több, mint 570 ezer megtekintés cirka két hét alatt.

És ha már drámai madarak, jöjjön a kedvenc tollas performanszom a témában. Hajrá baglyok!
A mókusmajom bosszúja

2010 november 18, csütörtök

A kapibarák a nyugalom szigeteként rezzenéstelen pofával üldögélnek a körülöttük fel s alá rohangáló mókusmajmok tengerében. Az egyik majomnak ez szemet szúr és némi kötekedés után ököllel provokálná a nagyra nőtt rágcsálót, aki továbbra is megőrzi hidegvérét.

Via: The Featured Creature