Ezt nézd meg!

Vidám, aranyos, vagy éppen meghökkentő videók, állatokkal a főszerepben

Hé, mi ez?

A hivatalos mozgókép ajánló részlege.

Felhívás!

Kihagytuk? Elfelejtettük? Lemaradt? Jobbat találtál?
Tippekkel, ötletekkel, javaslatokkal és persze linkekkel az eztnezdmeg [kukacka] postafiok.hu címen lehet bombázni bennünket. Szerkesszük közösen a blogot!

Megosztás & Követés
Megosztás

Passzív pingvin

2011 július 2, szombat

A pingvinmentő akció záróakkordja, a szabadon engedés ceremóniája kudarcba fullad, mivel a madárka nem lát sehol pálmafákat vagy gyönyörű homokos tengerpartot, így inkább visszafekszik aludni.
Szép álmokat!

2011 április 30, szombat

Bizony, van az úgy, hogy hiába próbáljuk nyitva tartani a szemünket és ébren maradni, végül győz a fáradtság és elbóbiskol az ember. Vagy a kutya. Vagy a macska. Vagy éppen a pingvin...
Pingvincsikizés

2011 április 19, kedd

A pingvineket nagyon szeretjük, mókás megjelenésük miatt gyakran produkálnak vicces jeleneteket. Ennek a példánynak még alig esett le a hátsójáról a tojáshéj, de máris tudja, hogy kell viselkedni a kamera előtt. A csikizésre meg különösen fogékony.
Sportpingvin

2011 március 15, kedd

Ez a pingvin tapasztalt sziklamászónak tűnik, a méreteihez viszonyítva elég kellemetlen távolságot sikerül egy ugrással áthidalnia.
Pingvin bevásárlókörúton

2011 február 14, hétfő

Lala, a tízéves pingvin reggel felkel, illedelmesen megvárja, míg ráadják a kedvenc pingvines hátizsákját, majd elbattyog a boltba. A kis táskáját és a pocakját is megpakolják hallal, azután szépen hazaslattyog és lepihen. Házipingvin, eszméletlen.

A találatot köszönjük szépen Katinak!
Az nem szikla, hanem fóka!

2011 január 5, szerda

Egyre nagyobb pingvin-fan vagyok, igazán mókás állatok ezek. Az alábbi videón látható kis totyogós például kőnek nézett egy fókát és keresztülcaplatott rajta. A fóka ezen annyira felhúzta magát, hogy még fel is ébredt - persze csak néhány pillanatra.
Az IGAZI Táncoló Talpak

2010 december 30, csütörtök

Egy állatkerti pingvin bezsong a rémes karácsonyi zenétől és a hótól, majd táncra perdül!. Ritmusérzékre még gyúrni kell, de a lelkesedés példaértékű.
A pingvin dilemmája

2010 december 13, hétfő

Hibátlan videó, hatalmas jelenet tökéletesen passzoló muzsikával. Eddig is bírtam a pingvineket, de most megint megbizonyosodtam róla, hogy nagy mókamesterek.
Új csőrt kapott a pingvin

2010 november 23, kedd

Gyakorlatilag újjá kellett építeni egy pingvin csőrének felső káváját, miután feltehetően egy hajó propellere széttörte. Az öt hónapos állatkát Rio de Janeiro mellett találták a tengerparton és mivel a törött csőrével bizonyára az éhhalál várt volna rá, mesterségesen "kitoldották" a sérülését. A pótlással minden bizonnyal tud majd táplálkozni.

A videó angol nyelvű, de azt hiszem érdemes így is végignézni.

Nem ez az első csőrpótló beavatkozás amúgy, érdemes elolvasni Cirano, a rétisas történetét is. »
Repülne ha tudna

2010 október 24, vasárnap

A videón szereplő kis szamárpingvin fióka csak nemrég kelt ki, de már meg akarja cáfolni az evolúciót. Persze bárhogy igyekszik a szárnyacskáival, nem tud repülni, de elbűvölő az igyekezete.